Uw kampeerverblijf in de Loire-Atlantique

Tijdens uw kampeervakantie in de Loire-Atlantique zult u waarschijnlijk merken dat het water het departement op een grappige manier vormgeeft. Tussen de kwelders, het regionale natuurpark van Brière, het op een na grootste natuurpark van Frankrijk, en natuurlijk de vele stranden langs de kust, staan de activiteiten van de Loire-Atlantique in het middelpunt van de belangstelling: zwemmen, watersporten of wandelingen op de kades van vissers- of recreatiehavens. Maar Zuid-Bretagne heeft ook prachtige wandelingen en fietstochten op de Vélocéan trail en essentiële steden om te verkennen zoals Nantes of Saint-Nazaire.

De badplaatsen van de Loire-Atlantique

Het departement heeft charmante badplaatsen met prachtige stranden voor mooie zonnige dagen aan zee. Meer een glijsport of wandelen aan de Côte d'Amour? Tijdens uw verblijf in Loire-Atlantique kunt u volop genieten van deze prachtige plekjes, zoals u zult horen.

- La Baule, op 12 km van de camping, is ongetwijfeld de meest mythische van alle badplaatsen in het departement. Lange stranden van fijn zandreservaat u mooie momenten van ontspanning en zwemmen met familie of vrienden.

-La Turballe, op 10 minuten van de camping, heeft geen gebrek aan charme tussen Pen-Bron en zijn stranden en zijn levendige vissershaven. Voel je vrij om het Maison de la Pêche te bezoeken!

- Piriac-sur-mer, op 10 minuten van de camping, zal u betoveren met zijn Bretonse sfeer en de kleuren van zijn bloemenhuizen.

- Le Croisic, een kleine stad met karakter, met de prachtige stranden van Port-Lin of Castouillet, maar ook het Océarium.

- De stranden van Mesquer-Quimac wachten op u aan de poorten van de camping, het is ook in het pittoreske dorp dat u alle nodige voorzieningen vindt voor uw verblijf op de camping in Loire-Atlantique.


Belangrijke steden om te bezoeken in de Loire-Atlantique

De Loire-Atlantique heeft een aantal van de belangrijkste steden om te verkennen vanwege hun geschiedenis, architectuur of levenskwaliteit. Saint-Nazaire, op een half uurtje van de camping, is de moeite waard voor zijn beroemde brug en haven, die essentieel zijn voor de economische activiteit van de regio. Verschillende leuke en informatieve bezoeken in verband met de zee wachten op u in Saint-Nazaire: Escal'Atlantic laat u zich onderdompelen in de mooiste Franse trans-Atlantische schepen terwijl de Espadon-onderzeeër u naar een oude onderzeeër brengt om het leven aan boord beter te begrijpen.

Nantes is uiteraard een bestemming om te ontdekken tijdens een kampeervakantie in Zuid-Bretagne. Of het nu door het centrum van de stad is, de ontdekking van de Erdre per boot of de Jardin des plantes voor een wandeling in bloei, het zal u niet ontbreken aan inspiratie om de stad Nantes in haar verschillende aspecten te verkennen. De machines van het eiland met hun indrukwekkende en verrassende wezens, zoals de Grote Olifant, zijn een bezoek meer dan waard. Als je niet claustrofobisch bent, weet dan dat Nantes een aantal zeer meeslepende ontsnappingsgames organiseert, waaronder verlof op tijd voor momenten van raadsels en intriges om op te lossen met familie of vrienden. Het Château des Ducs de Bretagne biedt u de mogelijkheid om u onder te dompelen in de fascinerende geschiedenis van de streek.

Tot slot, hoe kunnen we de middeleeuwse stad Guérande en haar unieke sfeer niet noemen? Terre de sel nodigt u uit om de zoutpannen van Guérande te ontdekken, een plaats waar mens en natuur hebben geleerd om samen te leven.

Enkele ideeën voor uw verblijf op de camping in de Loire-Atlantique

Op minder dan een uur afstand:

- De grote bunker in Batz sur Mer (20 minuten)
- Dieren- en plantenpark Branféré (30 minuten)
- Legendia Parc is een magisch dierenpark met zijn aandeel in de shows.

Op een uur of meer:

- Planète sauvage een wildpark om te voet en in safari modus met de auto te ontdekken!
- De beroemde (en prachtige) eilanden van de regio: Noirmoutier en het eiland Yeu.

 
Ligging
Situation de notre camping en Loire Atlantique
CAMPING LE CHATEAU DU PETIT BOIS ***
Camping de Loire Atlantique près de Guérande et de la Bretagne Sud
1820, route de Kerlagadec
44420 Mesquer
Loire Atlantique / Pays de la Loire - France

Tel. : 00 33 2 40 42 68 77
E-mail: info@campingdupetitbois.com
Latitude : 47.397116 - Longitude : -2.472077
Opening
Horaires d'ouverture du camping à Mesquer en Loire-Atlantique

Plaats van 31/03/19 tot 29/09/19
Stacaravan van 23/03/19 tot 03/11/19

Ontvangtijden: 9u-12u / 14u-18u
 
Documenten (pdf)
Tarieven Contracten Brochure Plan Verzekering annulering
Camping ACSI Camping ANCV Camping ANWB Camping Alan Rogers Camping avec wifi
Nuttige links