La Turballe in de buurt van de camping

La Turballe, gelegen op slechts tien minuten van de camping, staat bekend om zijn vissershaven, maar heeft ook veel troeven die u kunt ontdekken tijdens uw verblijf op de camping in Loire-Atlantique. Wij geven u een voorproefje van deze charmante gemeente op het schiereiland Guérande...

La Turballe bij de zee en de haven

Hoe kunt u de roep van de Atlantische Oceaan niet weerstaan tijdens uw kampeervakantie? In Zuid-Bretagne past de zee zich aan al uw wensen aan: ontspanning en luiheid, watersporten of zwemmen met familie of vrienden. Ideaal gelegen aan de Côte d'Amour, is La Turballe geen uitzondering op de regel. Met maar liefst 11 km fijne zandstranden heeft u de keuze om uw handdoek in de zon of in de schaduw van een parasol te leggen en u te laten wiegen door het geluid van de golven. De haven van La Turballe is een essentiële vissershaven in de Loire-Atlantique. Het staat al lang bekend om zijn sardientjes en ansjovis en heeft zich opengesteld voor andere soorten zoals zeebaars en zeebrasem. Als u het type vroege vogels bent, kunt u tot de bevoorrechten behoren om de veiling in de haven van La Turballe bij te wonen, een altijd fascinerende show en een unieke onderdompeling in het hart van de veilingen en de traditionele weging (reservering in het Vismuseum om er toegang toe te krijgen). De maritieme sfeer die ontstaat, is duidelijk de moeite waard om zelfs op een kampeervakantie uw wekroep te plannen!

La Turballe voor sport en vrijetijdsactiviteiten

In deze prachtige badplaats staan u vele sportieve activiteiten te wachten. Kitesurfen, windsurfen, kanoën, kajakken of duiken zijn enkele van de wateractiviteiten die u kunt beoefenen op La Turballe tijdens uw kampeervakantie in de Loire-Atlantique. De activiteiten op het land worden echter niet verwaarloosd en u kunt wandelen of fietsen door de stad en de omgeving. Als u geïntrigeerd bent door de schorren, weet dan dat de stad Guérande slechts twintig minuten rijden is met een pedaalslag. Een geweldige manier om sport en culturele activiteiten te combineren met vrienden of familie! Ile aux Pirates, het vrijetijdspark La Turballe, moet de kleinsten in vervoering brengen. Uw kinderen kunnen zich vermaken en vrij en veilig ontspannen dankzij de opblaasbare structuren en waterglijbanen, maar ook met het kartcircuit.

De punt van Pen-Bron

Verlaat La Turballe niet zonder een bezoek te hebben gebracht aan het schiereiland Pen-Bron en geniet van het prachtige uitzicht op de haven van Croisic. Wandel of fiets langs het fietspad en laat u betoveren door de zeedennenbossen, duinen en rustgevende stranden. Tijdens uw jodiumwandeling komt u allerlei soorten vogels en een rijke en beschermde fauna tegen. U zult ongetwijfeld kennismaken met het strand van de Grande Falaise, waarvan een deel naturistisch is, terwijl het andere deel wordt gewaardeerd door sneeuwsportliefhebbers. Een originele manier om de plaats te ontdekken? Het toeristentreintje van de Zoutmeren van de Dienst voor Toerisme! Deze rondleiding met commentaar is een aangename manier voor jong en oud om de stranden van La Turballe, de zoutpannen en het schiereiland van La Turballe op een andere manier te ontdekken.

 
Ligging
Situation de notre camping en Loire Atlantique
Le Château du Petit Bois ***
Camping de Loire Atlantique près de Guérande et de la Bretagne Sud
1820, route de Kerlagadec
44420 Mesquer
Loire Atlantique / Pays de la Loire - France

Tel. : 00 33 2 40 42 68 77
E-mail: info@campingdupetitbois.com
Latitude : 47.397116 - Longitude : -2.472077
Opening
Horaires d'ouverture du camping à Mesquer

Plaats van 31/03/19 tot 29/09/19
Stacaravan van 23/03/19 tot 03/11/19

Ontvangtijden: 9u-12u / 14u-18u
 
Documenten (pdf)
Tarieven Contracten Brochure Plan Verzekering annulering
Camping ACSI Camping ANCV Camping ANWB Camping Alan Rogers Camping avec wifi
Nuttige links