Piriac-sur-mer, badplaats aan de poorten van de camping

Kom niet langs bij Piriac-sur-mer, gelegen op het puntje van het schiereiland Guérande, tijdens uw kampeervakantie in de Loire-Atlantique. Deze stad met een emblematisch karakter uit Zuid-Bretagne heeft een aantal schrijvers geïnspireerd, zoals Flaubert, Daudet en zelfs Emile Zola, die tijdens zijn verblijf een kort verhaal schreef dat ruikt naar een vakantie: "De schelpen van de heer Chabre". Het moet gezegd worden dat deze badplaats, op minder dan 10 minuten van de camping, veel troeven heeft voor liefhebbers van de zee en prachtige landschappen. Kom en ervaar de charme van Piriac, ongetwijfeld een van de meest Bretonse steden in de Loire-Atlantique!

Richting van de stranden van Piriac-sur-mer

Piriac heeft mooie stranden waar het heerlijk is om te zwemmen en te ontspannen in de zon. Het strand van Saint-Michel is het grootste en is ideaal voor een dagje ontspanning met familie of vrienden. Het douanepad brengt u naar het strand van Le Lérat, dat net zo aangenaam is. Beide hebben het voordeel dat ze tijdens het hoogseizoen worden gecontroleerd. Uw kampeervakantie in de buurt van Piriac-sur-mer kan een gelegenheid zijn om een glijsport uit te proberen: kitesurfen, windsurfen en zelfs jetskiën zijn allemaal watersporten die in Piriac kunnen worden beoefend. Als u meer geïnteresseerd bent in het vissen te voet, zult u ook niet misplaatst zijn en kunt u genieten van deze leuke activiteit bij eb en vloed onder het genot van een goede kom gejodeerde lucht.

De wandelingen in Piriac

Met de fiets of te voet, de wandelingen in Pirac zijn een gelegenheid om te genieten van de voordelen van de zee en haar landschappen van baaien en stranden, altijd met de Atlantische Oceaan als achtergrond. Na een moment van luiheid op het strand kunt u een wandeling maken door de jachthaven en u laten verleiden door een lokale delicatesse om te genieten terwijl u langs de kades wandelt of even ontspant om de zee te aanschouwen. Als u op zoek bent naar een uitzonderlijk panoramisch uitzicht op Le Croisic en de eilanden van de Golf van Morbihan, moet u absoluut naar het puntje van Le Castelli gaan, dat u een van de mooiste uitzichten van de regio zal bieden. Vanaf hier ziet u Ile Dumet, het enige maritieme eiland in de Loire-Atlantique, een klein stukje fragiel en beschermd land waar veel vogels leven. Een verandering van omgeving als u door de steegjes van het dorp Piriac wandelt, in deze charmante plaats zult u genieten van een wandeling langs de granieten huizen met rozen en hortensia's die u een kleurrijke wandeling zullen bieden. Wat zou Piriac-sur-mer ook zijn zonder de maandag-, woensdag- en zaterdagochtend markt, die de stad in de zomer bezielt? Van juli tot augustus heeft u ook de kans om de donderdagavond ambachtelijke markt in Piriac te ontdekken, een unieke sfeer om te ontdekken tijdens uw campingvakantie in Zuid-Bretagne.

Vrije tijd in Piriac

Naast wandelen of fietsen en de vele watersporten die op zee beoefend kunnen worden, beschikt Piriac over een watersportcentrum en het park Piriac Aventure om de geneugten van het boomklimmen in het hart van de natuur (toegankelijk vanaf 3 jaar) uit te proberen! De stad Piriac ligt ook niet ver van de stranden van La Baule of La Turballe, en een half uurtje rijden van het Océarium du Croisic.

 
Ligging
Situation de notre camping en Loire Atlantique
Le Château du Petit Bois ***
Camping de Loire Atlantique près de Guérande et de la Bretagne Sud
1820, route de Kerlagadec
44420 Mesquer
Loire Atlantique / Pays de la Loire - France

Tel. : 00 33 2 40 42 68 77
E-mail: info@campingdupetitbois.com
Latitude : 47.397116 - Longitude : -2.472077
Opening
Horaires d'ouverture du camping à Mesquer

Plaats van 31/03/19 tot 29/09/19
Stacaravan van 23/03/19 tot 03/11/19

Ontvangtijden: 9u-12u / 14u-18u
 
Documenten (pdf)
Tarieven Contracten Brochure Plan Verzekering annulering
Camping ACSI Camping ANCV Camping ANWB Camping Alan Rogers Camping avec wifi
Nuttige links