Uw vakantie aan zee in Mesquer-Quimiac

Tijdens uw verblijf op de camping in Zuid-Bretagne in Château du Petit Bois, kunt u op de eerste rij genieten van de 13 km lange stranden van de badplaats Quimiac en het dorp Mesquer ontdekken. Een kleine oase van rust in het hart van de Loire-Atlantique voor een heerlijke vakantie aan zee met familie of vrienden.

De zee en haar stranden aan de poorten van de camping

Kom en leg uw handdoek op een strand in Quimiac en geniet van de eenvoudige geneugten van een vakantie in Zuid-Bretagne. Zwemmen, strandspelletjes, zonnebaden, watersporten, er is voor elk wat wils! Het strand van Lanséria, vlakbij het centrum van de stad, is ruim en u zult gemakkelijk een aangename plek vinden om u te settelen voor een ontspannen dag. Het strand van Sorlock in het noorden van de stad is ook erg vriendelijk en heeft net als Lanséria het voordeel dat het in de zomer onder toezicht staat. Andere kleinere stranden zoals Les Épis of Moulin zullen het uitstekend doen voor degenen die de voorkeur geven aan een meer intieme sfeer. Ook in Mesquer staat de visserij in de schijnwerpers: te voet vissen op schelp- en schaaldieren bij eb of vissen en surfcasting om de vissen in de regio te ontdekken. Verlaat het gebied niet zonder minstens één keer een zonsondergang met de zee op de achtergrond op een strand in Quimiac, een tijdloos en altijd prachtig gezicht.


Een 100% natuurlijke wandeling aan de Mesquer-Quimiac-kant

Wat dacht u van een verkwikkende en gastronomische wandeling in de haven van Kercabellec, waar bezoekers kunnen genieten van het landschap terwijl ze genieten van de lokale oesters van de lokale oesterkwekers. De activiteit van de haven heeft zich ontwikkeld dankzij de productie van zout en u zult het belang van de zoutwinning in deze regio ontdekken tijdens uw wandeling door de moerassen van Le Mès. Ga naar het eiland Rostu en maak kennis met de fauna en flora van de kwelders. Er leven veel vogels in het gebied, en u kunt gemakkelijk (door de meeste ornithologen onder u) de kleine zilverreiger, de blauwe reiger of de witte paaltjes herkennen. Klim gerust naar de top van de bunker bij Merquel Point om het vogelobservatorium te bereiken. Het spektakel van de natuur zal u in de Loire-Atlantique niet stoppen om u te verrassen.


Fijnproeverswandeling in het dorp Mesquer

Profiteer van de markten van Mesquer tijdens uw verblijf op de camping in Zuid-Bretagne om proviand en souvenirs aan te schaffen! Op het programma: lokale producten en ambachten!

- Bourg de Mesquer: zondagochtend
- Place de Kercabellec: Woensdagochtend (juli en augustus)
- Place de l'Orée du Bois in Quimiac: dinsdag- en vrijdagochtend (van 15 juni tot 15 september).

Trakteer uzelf op een gastronomische pauze in het havencafé of in een van de vele restaurants van Mesquer: of ze nu La Vieille, Le Belem, Le Relais Marine of L'Amphore, Le p'tit caboulot, om nog maar te zwijgen van de oesterhut, Le Skipper en La Yole, u kunt kiezen uit lokale producten op het terras of binnenshuis.

Tot slot is Mesquer-Quimiac ook het perfecte vertrekpunt voor vele plaatsen om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in de Loire-Atlantique: het strand van de goudmijn in Pénestin, de zoutpannen van Guérande en natuurlijk de badplaatsen La Turballe, Piriac-sur-mer, of zelfs La Baule.

 
Ligging
Situation de notre camping en Loire Atlantique
Le Château du Petit Bois ***
Camping de Loire Atlantique près de Guérande et de la Bretagne Sud
1820, route de Kerlagadec
44420 Mesquer
Loire Atlantique / Pays de la Loire - France

Tel. : 00 33 2 40 42 68 77
E-mail: info@campingdupetitbois.com
Latitude : 47.397116 - Longitude : -2.472077
Opening
Horaires d'ouverture du camping à Mesquer

Plaats van 31/03/19 tot 29/09/19
Stacaravan van 23/03/19 tot 03/11/19

Ontvangtijden: 9u-12u / 14u-18u
 
Documenten (pdf)
Tarieven Contracten Brochure Plan Verzekering annulering
Camping ACSI Camping ANCV Camping ANWB Camping Alan Rogers Camping avec wifi
Nuttige links