Guérande op 10 minuten van de camping

Aan de poorten van de camping Le Chateau du Petit Bois, wacht de stad Guérande op u voor een bezoek aan de prachtige middeleeuwse stad en de beroemde zoutpannen van het hele land. Hier is een voorproefje van wat u in Guérande zult tegenkomen tijdens uw verblijf in Zuid-Bretagne...

Ontdek Guérande en zijn kwelders

Het is onmogelijk om bij een bezoek aan de stad Guérande langs de kwelders te komen. Vooral omdat deze laatste zich uitstrekken tot andere omliggende gemeenten zoals La Turballe, Le Croisic of Batz-sur-Mer. De moerassen van Mès worden ook geassocieerd met het schiereiland Guérande. Tijdens uw wandelingen of fietstochten rond de zoutpannen kunt u zich alleen maar laten charmeren door deze prachtige natuur die wandelaars opmerkelijke landschappen biedt zover het oog reikt als ze kunnen zien. U zult snel begrijpen waarom zoveel vogelsoorten hier hebben gekozen voor het leven vanwege de overvloedige biodiversiteit. Uw verblijf in Guérande is natuurlijk een gelegenheid om alle geheimen van het witte goud te ontdekken en meer te weten te komen over het werk van de zoutwerkers en het zouten. Bezoek het Maison des paludiers of Terre de Sel voor een leuk en informatief bezoek aan de kwelders. U kunt de beroemde fleur de sel de Guérande kopen die uw gerechten heerlijk zal begeleiden. En dan heb ik het nog niet eens over gezouten boterkaramel, een nogal verslavende smaakschat!

Treed in de voetsporen van de middeleeuwse stad Guérande.

Guérande is ook beroemd om zijn middeleeuwse stad die het een unieke sfeer geeft. Steek de poort van Saint-Michel over en bezoek de vestingmuren (nee, u bent niet in Saint-Malo of Carcassonne!) om u onder te dompelen in de geschiedenis van de hertogen van Bretagne. De steegjes zijn charmant en enkele historische monumenten zoals de Notre-Dame-La-Blanche kapel of de Saint-Aubin kerk zijn een bezoek waard. Guérande is ook een goede plek om te winkelen en het is goed om te stoppen in een van de vele winkels in de stad om te vertrekken met wat snoep en souvenirs uit de regio. Er zijn tal van bars en restaurants om te ontspannen op het terras en te genieten van de lokale keuken. Om te tanken met verse producten en seizoensgroenten kunt u naar de markt op zaterdagochtend gaan, deze moet u voorzien van al het voedsel dat u nodig heeft om goede maaltijden te bereiden in uw stacaravan of kampeerplaats. Guérande is een levendige stad, vooral in de zomer, met belangrijke evenementen zoals het middeleeuwse festival van Guérande, dat ons uitnodigt om ons onder te dompelen in de 15e eeuw door middel van verschillende shows en activiteiten die de ommuurde stad in de loop van een weekend verlevendigen. We vergeten ook niet de evenementen die u niet mag missen, zoals het muziekfestival of 14 juli, ook al zult u merken dat er in Guérande elke dag een gelegenheid is voor festiviteiten en een warme sfeer.

Guérande en omgeving

Als u een wandelaar bent, kan Guérande het vertrekpunt zijn voor vele wandelingen om u onder te dompelen in de diversiteit van de Loire-Atlantique landschappen. Tussen de stranden van La Baule, het Regionaal Park van La Brière en de zoutpannen, kunt u tijdens uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne de ommuurde stad en haar omgeving op uw eigen tempo verkennen.

 
Ligging
Situation de notre camping en Loire Atlantique
Le Château du Petit Bois ***
Camping de Loire Atlantique près de Guérande et de la Bretagne Sud
1820, route de Kerlagadec
44420 Mesquer
Loire Atlantique / Pays de la Loire - France

Tel. : 00 33 2 40 42 68 77
E-mail: info@campingdupetitbois.com
Latitude : 47.397116 - Longitude : -2.472077
Opening
Horaires d'ouverture du camping à Mesquer

Plaats van 31/03/19 tot 29/09/19
Stacaravan van 23/03/19 tot 03/11/19

Ontvangtijden: 9u-12u / 14u-18u
 
Documenten (pdf)
Tarieven Contracten Brochure Plan Verzekering annulering
Camping ACSI Camping ANCV Camping ANWB Camping Alan Rogers Camping avec wifi
Nuttige links